Септемри, 2021 г. Празнуваме Европейската седмица на мобилността! Тази година екипът на Държавната агенция за закрила на детето прие поканата да се включи в предизвикателството от  „Нестле за живей активно“. За нас е удоволствие да бъдем от първите, които подкрепят тази чудесна инициатива на Нестле  България. По този начин имахме шанс да презентираме Националната телефонна линия за деца 116 111, която се управлява и администрира от Агенцията и информацията за нея да достигне до повече деца и семейства, които имат нужда от подкрепа. Единодушното ни решение бе да подобрим своите пешеходни рекорди и да споделим с вас, колко крачки сме успели да изминем. Избрахме да бъдем активни в Борисовата градина, където през обедната ни почивка се включихме в играта за търсене на знаци и заедно успяхме да изминем 77 880 крачки. До 22 септември 2021 г. вие също можете да се включите в предизвикателството „Нестле за живей активно“, като изберете един от петте пешеходни маршрута в столицата: Южен парк, Западен парк, Борисова градина, Южен парк 2 и Северен парк, които можете да откриете тук: https://www.nestle.bg/bg/jiveiaktivno/nestle-za-jiveiaktivno-sofia

НЕКА ЗАЕДНО ДА ПОСТИГАМЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕЦАТА!

JA N2
JAN3

Октомври, 2021 г.

Екипът на Държавната агенция за закрила на детето се включва в инициативата „Поход за Свобода“ ( Walk for freedom),  по случай 18-ти октомври – международния ден за борба с трафика на хора.

Ежегодното събитие се провежда в повече от 450 града в над 50 държави по целия свят, събирайки граждани, партньори и съмишленици в борбата с трафика и търговията с човешки животи. „Децата са сред най-честите жертви на насилие и експлоатация, защото в повечето случаи нямат възможност да се защитят. Аз и екипът ми се включвам се в този символичен акт на непримиримост, за да покажем, че сме против отнемането на човешката свобода за децата и семействата им. Само всички заедно можем да намалим уязвимостта в общностите ни с трафика на хора.“, споделя председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова.

С подкрепата на събитието ДАЗД цели да популяризира още повече и Националната телефонна линия за деца 116 111, която приема  сигнали за деца в риск денонощно и безплатно на територията на цялата страна.

В България глобалната инициатива се организира от Фондация „А21 България“, а идеята е да се обърне общественото внимание към огромните мащаби на проблема.

„A21 България“ е глобална неправителствена организация с представителства в 12 държави по целия свят, а в сферата й на дейност е борбата срещу трафика на хора и съвременното робство като резултат на разбирането, че в XXI век е недопустимо да има роби по света, повече откогато и да било в човешката история. За да получите повече информация, последвайте А21 в социалните мрежи:

Instagram А21Bulgaria

Facebook A21 Bulgaria

245561919 370737284602333 7836595628196670939 n

Цялото събитие може да гледате тук: -> Ден за борба с трафика на хора – YouTube

21-23 Март 2022 г., гр. Банско.

Държавната агенция за закрила на детето, Черноморска академия за сигурност и Регионално управление на образованието – София град с подкрепата на Министерство на образованието и науката организираха обучителен семинар в гр. Банско на тема „ Правата на децата в цифрова среда и практики по превенция на насилието“

В семинара взеха участие над 200  участници – директори, педагогически съветници и психолози от образователни институции.

Лектори на събитието бяха изтъкнати експерти по киберсигурност от Агенция за защита на детето в киберпространството на Израел, Черноморска академия за сигурност, ГДБОП, Национален център за безопасен интернет, Комисия за защита на личните данни, МОН, БАН, Софийски университет „Св.Климент Охридски“ и др.

Семинарът дава начало на дългосрочна програма за превенция на кибертормоза в училищата, като бяха обсъдени и анализирани резултати от анонимна анкета проведена сред близо 3000 ученика от 6ти, 7ми и 8ми класове. Предвижда се програмата да обхване цялата страна.

IMG 1380
IMG 1406
Свържете се с нас

Искате да ни разкажете?

Услугата не е активна.

Извиняваме се за причиненото неудобство, но към момента услугата е неактивна.