6 декември 2021г.

За четвърта поредна година Държавната агенция за закрила на детето награди организации, общини и работещи, които предоставят на децата и семействата им образователни и социални услуги. При изключителен интерес за отличието „Аз гарантирам щастливо детство“ бяха подадени над 200 номинации от цялата страна в четирите категории – „Значима иновация“, „Успешна промяна“, „Значимо партньорство“ и „Устойчиво Развитие“.
„Аз и моят екип се вълнуваме от всяка получена номинация и сме истински радостни и горди, че всяка година те значително се увеличават. Вълнуваме се, защото е истинско удоволствие, когато четем за постиженията ви, когато знаем, че са положени толкова много усилия и още повече любов в работата ви, за да се грижите за децата ни. От името на ДАЗД искам да благодаря и да изразя признанието и уважението си към всички номинирани“, това заяви по време на церемонията по награждаването председателя на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова. Цялата церемония може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=CQYpti6zH9k

14 май 2022 г.

С  удоволствие екипът на Държавната агенция за закрила на детето се включи в инициативата на Нестле България – „Нестле за живей активно! Танцувай с нас! “, която се проведе на 14май 2022 г. в Южен парк – София.

През годините „Нестле за Живей Активно“ излезе от рамките на кампания и се превърна в национално движение, даващо възможност на стотици хиляди българи да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди на България. От 2006 г. досега инициативата достигна до 500 000 души, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активния начин на живот.

Благодарим на Нестле България АД за предоставената възможност да промотираме Националната телефонна линия за деца 116 111!

 

IMG 1527
IMG 1538 002

1 юни 2022г.

„Нека всеки ден да е ден на детето“ под този надслов Държавната агенция за закрила на детето в партньорство със столична община организира грандиозен празник за децата по повод 1 юни. Началото бе дадено с атрактивно шествие на деца по централните улици водено от мажоретния състав и духовият оркестър на Първа английска гимназия.В интересни викторини с въпроси свързани със сърфирането в мрежата децата научиха съвети как да защитят себе си останалите онлайни какво е и как да пазят личните си данни.

Първите награди за правилни отговори връчиха д-р Елеонора Лилова и министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков. Подаръците, осигурени от партньора в събитието, Виваком– лаптопи и смартфони още повече привлече вниманието на децата. Награди връчиха и заместник-министър г-н Иван Кръстев и заместник-министър г-жа Диана Иванова. Във викторините и разговорите с деца се включи комисар Валдимир Димитров, началник Киберпрестъпност при ГДБОП-МВР. Отговорилите правилно деца получиха своите подаръци и от представителя на Виваком Преслава Василева.

FullSizeRender 2
FullSizeRender 1
Свържете се с нас

Искате да ни разкажете?

Услугата не е активна.

Извиняваме се за причиненото неудобство, но към момента услугата е неактивна.