Моето семейство

Семейството е средата, в която децата се раждат и прекарват важни и определящи години от живота си. Това е мястото, в което прохождаме, казваме първите си думи, учим се да общуваме и да правим различни неща, научаваме се как да се държим в и извън дома, формираме разбиранията си за света и усвояваме различни ценности. Всичките ни спомени от детството са свързани със семейството. Възрастните, които ни отглеждат са тези, на които разчитаме най-много и дори за всичко. Те ни дават чувство на сигурност и увереност като осигуряват всичко необходимо за съществуването ни,  напътстват ни и помагат да се справяме в ежедневието.

Когато говорим за семейство, обикновено си представяме родителите и техните деца. Всъщност има много видове семейства – семейства с един родител, семейства, в които децата се отглеждат от баби и дядовци или други роднини, в които единият родител не е биологичен и такива, в които няма родствена връзка между децата и възрастните, които се грижат за тях.

Това, което свързва хората в семейство обаче е не състава му, а любовта и грижата един за друг, способността им да се приемат такива, каквито са и да си прощават – всичко.

Ако в твоето семейство се случват неща, които те карат да се чувстваш объркан, тъжен или уплашен, свържи се с НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ ЗА ДЕЦА като набереш 116 111. Ние ще те изслушаме и подкрепим – анонимно и безплатно. НЕ СИ САМ